info@rellox.hu +421 949 880 075

ZUGSPITZ ARENA

A tiroli Zugspitz Arena a Bajor Alpok legmagasabb hegyének közelében fekszik. Egész évben vonzza a sportolókat, gyermekes családokat és a turistákat, akik pihenésre vágynak a gyönyörű alpesi vidéken. A Zugspitz Arena az osztrák-német határ közelében fekszik.

A terület minden évszakban számos tevékenységet kínál. A legnépszerűbbek listája.

Síelés

A Zugspitz Arena 7 síközpontot köt össze – Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Heiterwang, Bichlbach/Lähn-Wengle és Namlos – összesen 152 kilométer sípálya. A Zugspitze-gleccser is nagyon vonzó, amely majdnem az egész év folyamán garantálja a hótakarót. Mindez ezt a helyet Tirol egyik legjobb síterületévé teszi.

Sífutás

A terület kiváló feltételeket kínál a sífutás kedvelőinek. Összesen 110 kilométer karbantartott sífutópálya áll rendelkezésre. Az összes pálya ingyenes! A TÜV tanúsítással rendelkező specializált szállodák professzionális szolgáltatásokat nyújtanak vendégeik számára.

Szánkózás

A gyerekek és felnőttek egyaránt élvezhetik a szánkópályákat. Decembertől márciusig minden kedden és csütörtökön 18:30-tól 23:30-ig az Ehrwalder Alm éjszakai szánkópályák is nyitva vannak. Ezeken a napokon a Tirolerhaus, Ehrwalder Alm, Ganghofer Hütte és Brentalm hegyi faházak is nyitva vannak, ahol kiváló ételekkel és élőzenével várják vendégeiket. Az éjszakai útvonal hossza 3 kilométer.

Kerékpározás

Ez a terület a kerékpárosok körében is nagyon híres. Ez főleg a kerékpárutak széles körű választékának és változatosságának köszönhető. Az útvonalak kielégítik a legigényesebb sportolók elvárásait is. Természetesen freeride útvonalak is rendelkezésre állnak.

Aki a kényelmesebb változatot szeretné, az kihasználhatja a felvonókat, amelyek sok erőfeszítést spórolnak meg. Aztán már csak élvezhetik a gyönyörű kilátásokat, a hegyi tavakat és a virágzó réteket. A TÜV és az ISO által hitelesített szakmai értékelés után Zugspitz Arena a „Mountain Bike Holidays” megnevezést kapta. Természetesen a környéken számos kerékpár és elektromos kerékpárkölcsönző is megtalálható.

Hegyi túra

A tiroli Zugspitz Arena egy csodálatos turisztikai terület, ahol több mint 150 túraútvonal van. A túrázás során lélegzetelállító kilátások, csillogó hegyi tavak, virágzó alpesi rétek tárulnak Ön elé. Számos túraútvonal közül lehet választani. Az útvonal megtervezéséhez, kérjük, kattintson az interaktív térképre.

Golf

A golfpálya 9 szakaszos, 1 000 m tengerszint feletti magasságban terül el, és csodálatos kilátást nyújt a Zugspitze hegyre. A kevésbé tapasztalt játékosok meglátogathatják a golf iskolát is, amely közvetlen Ehrwald falujában fekszik.

Fürdés

A fürdésre néhány fedett uszoda, vagy hegyi tó áll rendelkezésre. A fedett medencék Ehrwald, Lermoos falui. Kültéri medencék Berwang és Lermoos falui. Fürdésre alkalmas tavak: Blindsee, Mittersee, Heiterwangersee és Plansee. Akik a hideg vizet szeretik, azok számára a Seebensee, Drachensee és Igelsee hegyi tavak ajánlottak.

Hegymászás

A régió a hegymászók paradicsoma, ahol különböző típusú hegymászási útvonalak, ferratok és sziklaalakzatok vannak. Nemrég a Zugspitze lábánál hegymászó falak lettek létrehozva. Rossz időjárás esetén az Ehr”WALL” műfalon gyakorolhatnak, amely szintén Ehrwald falujában fekszik. A régió számos téli hegymászási útvonallal rendelkezik, ahol jégmászás is lehetséges.

Tenisz

A környéken számos kültéri és beltéri teniszpálya található.

Egyéb tevékenységek

Kenuzás, siklóernyőzés, minigolf, korcsolyázás, lovaglás.

Kedvezményes kártyák

A terület speciális kedvezményes kártyákat kínál látogatói számára. 2018. május 5. – november 4. között a Z-Ticket, kártyát használhatják, a téli szezonban pedig a Top Snow Card–ot.