info@rellox.hu +421 949 880 075

MIÉRT PURE EHRWALD

PURE Resort Ehrwald projekt számos előnnyel rendelkezik:

  • Zugspitz Arena, amely 7 síközpontot köt össze.
  • Közkedvelt kétszezonos üdülőhely a gleccser közelében.
  • Kiváló minőségű projekt, szállodai szolgáltatásokkal.
  • Bérbeadásból származó hozam, akár 4,3 % p.a.
  • A projekt működtetése a híres PURE márkanév alatt.
  • Étterem, fitnesz, wellness és medence.
  • Kiváló minőségű, modern alpesi stílusú berendezés.
  • Az ingatlan magántulajdonba kerül megvásárlására.

A PURE Resort Ehrwald projektbe való befektetésről, beleértve az egyes apartmanok bérbeadásából származó hozamok kiszámításáról ITT talál bővebb információkat.

Miért az osztrák Alpok?

Az osztrák alpesi ingatlanpiac viszonylag egy újonnan felfedezett jelenség – az ügyfelek és az ingatlanfejlesztők részéről egyaránt. Ezelőtt a külföldi befektetők főleg a svájci vagy a francia híres üdülőközpontokba fektették be a pénzüket – ha Európáról beszélünk (Megjegyzés: Az alpesi ingatlanpiac nagyrészt külföldi befektetőkből áll, akik itt vásárolják meg a saját alpesi „holiday home” ingatlanjaikat. Az alpesi ingatlanárak alakulása így nem feltétlenül korrelál a hazai ingatlanpiac alakulásával).

Az osztrák alpesi ingatlanárak lényegesen alacsonyabbak, mint például a svájci és a francia sí/ingatlan konkurensek ára. A Savills társaság legutóbbi felmérése szerint (2016. október), az osztrák „ski” ingatlanok 28 %-kal olcsóbbak a többi alpesi országhoz képest. Az osztrák síterepek általában alacsonyabb tengerszint feletti magasságban fekszenek, és rövidebb síszezont biztosítanak, mint például Zermatt vagy Tignes központjai. Ezt azonban gazdagon pótolják, például a központok fejlesztésével és modernizációjával, beleértve azok mesterséges havasítását. Továbbá nagy hangsúlyt fektetnek a nyári turizmus fejlesztésére is, különös tekintettel a területek szabadidős tevékenységek diverzifikálására. Ausztriában a sípályák mintegy 60 %-a mesterségesen havasított, és 2008 óta évente átlagosan 130 millió eurót fektetnek be a mesterséges havasítás modernizálására és bővítésére (forrás: Laurent Vanat, 2018).

Ennek eredménye a „ski” ingatlanárak és a turizmus növekedése az osztrák Alpokban. Példaként megemlítjük az apartmanok rekord értékesítését: 6,2 %-os évközi növekedéssel. Továbbá 2016 első felében, Tirolban a turisztikai látogatók száma több mint 10 %-os évközi növekedéssel zárult (forrás: Tiroler Tageszeitung).

Az osztrák alpesi ingatlanárak egy másik hosszú távú pozitív tényezője, az új építésű ingatlanok építésének korlátozása. Ez főleg a természeti feltételeknek és az építési telkek hiányának köszönhető (sok síközpont a nemzeti parkok határán terül el). Néhány osztrák önkormányzat és régió törekszik az építkezés szabályozásának ellenőrzésére. A fentiek egyrészt megakadályozzák a kínálat feletti keresletet és biztosítják az alpesi ingatlanok magas likviditását, amit a különböző országok kereslete is alátámaszt: Ausztria, Németország, Hollandia, Nagy-Britannia, a skandináv országok valamint Közép- és Kelet-Európa országai (beleértve Magyarországot is).

Az osztrák gazdaság növekszik és a helyi ingatlanárak emelkednek. 2017 –ben az árnövekedés 3,8 % volt. Emellett az ország a hazai és a külföldi turisták körében egyre népszerűbb, akik egyre inkább kereskedelmi bérbeadásra szánt ingatlanokba keresnek szállásokat. Az Osztrák Statisztikai Hivatal szerint 2017–ben Ausztria 144,5 millió éjszakát jelzett, ami a 2016-os évvel szemben 2,6 %-os növekedést jelentett. A gazdasági növekedés időszakában természetesen növekszik a magasabb színvonalú szálláshelyek iránti érdeklődés is. A további bérbeadásra szánt ingatlanok (8,8 %) ennek tökéletesen megfelelnek. Jó választásnak tűnnek a síközpontokban fekvő ingatlanok, ahol télen és nyáron egyaránt biztosítva van az ingatlanok kihasználtsága.

Forrás: Laurent Vanat – 2018 International Report on Snow & Mountain Tourism

Miért Ausztria?

Magyarország 2004. évi belépésével az Európai Unióba megszűntek a hazai befektetőkre ausztriai ingatlan vásárlásakor érvényes restriktív korlátozások. A kötött feltételek feloldásának pillanatától az ausztriai alpesi ingatlanok a magyar ingatlan-befektetők közkedvelt opcióvá léptek elő.

A magyar természetes és jogi személyek ugyanolyan mértékben és ugyanolyan feltételekkel tehetnek szert ingatlanokra, mint az osztrák állampolgárok. Korlátozások csak egyes tartományok mezőgazdasági rendeltetésű területei esetén állnak fent, ám ezek nem csak a külföldi állampolgárokra vonatkoznak, hanem ugyanúgy az osztrák szubjektumokra is.

Az osztrák ingatlanpiac Európa egyik legstabilabb piacai közé sorolható. A lakóingatlan árak még az ingatlanválság alatt is enyhe növekedést mutattak.

Befejezésül

Az osztrák alpesi ingatlanvásárlás alapvetően konzervatív befektetés, különös tekintettel az alacsony befektetési kockázatra, az ingatlanárak további enyhe növekedésére és a stabil bérbeadásból származó jövedelemre.

Ezek az ingatlanok főleg azon befektetők számára alkalmasak, akik a saját használat és további bérbeadás kombinációt helyezik előnybe. Az ilyen típusú ingatlanoknál biztosítva van a komplett szolgáltatás.

A PURE Resort Ehrwald projekt a legjobb osztrák alpesi eladó ingatlanok közé sorolható.